Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente legate de fotografia de nunta

Am listat aici cateva intrebari despre fotografia de nunta pe care le primesc frecvent si raspunsurile la aceste intrebari. Sper sa va fie de folos.

» Vrem sa ne fotografiezi nunta. Ce facem mai departe?

Ne intalnim pentru a ne cunoaste mai bine. In opinia mea, legatura care se creeaza intre fotograf si miri este esentiala, deoarece elimina o parte importanta din stress-ul evenimentului. Eu voi incerca sa inteleg nevoile voastre legate de fotografierea nuntii si voi veni in intampinarea lor cu cele mai bune solutii. Pentru a face rezervarea datei, va trebui sa semnam un contract si sa platiti un avans de 20% din valoarea pachetului contractat. Acest lucru ofera ambelor parti garantia seriozitatii.

» Câte fotografii vom primi?

Eu nu livrez un numar fix de fotografii! Indiferent de pachetul de servcii ales, eu voi fi acolo si voi fotografia tot ceea ce consider ca merita fotografiat. Atunci cand veti primi imaginile, veti avea povestea nuntii voastre. Va pot spune ca numarul fotografiilor variaza intre 600 si 1200 (in functie de vreme, de marimea evenimentului, de disponibilitatea invitatilor de a fi fotografiati, daca se face sau nu sedinta foto, etc). Pentru miri, la fotografiile de nunta trebuie sa primeze calitatea, nu cantitatea! In opinia mea, pe voi ar trebui sa va intereseze ca aceste fotografii sa va produca emotii si peste un numar de ani, indiferent de cate ori le veti fi privit pana atunci, acesta este scopul pe care eu il urmaresc, si nu un numar de imagini.

» Câte fotografii vor fi prelucrate dintre cele pe care le vom primi ?

Toate fotografiile pe care le livrez mirilor dupa nunta sunt prelucrate la nivelul corectiilor de baza: incadrare, balans de alb, contrast, luminozitate, saturatie, etc. Daca se achizitioneaza si un album cu fotografii printate, acestea vor fi prelucrate si la nivel de detaliu. Fotografiile de la sesiunile foto (sesiunea foto din ziua nuntii, sesiunea foto de logodna, sesiunea foto TTD), dar si fotografiile de la pregatirile de nunta ale miresei si ale mirelui, beneficiaza de retusuri si prelucrari suplimentare (corectarea imperfectiunilor tenului, eliminarea reflexiilor nedorite etc.).

» Pana la ce ora stai la petrecerea noastra?

La petrecere voi sta atât cât aceasta dureaza, si cat consider ca sunt “chestii” de fotografiat. Nu am o limita de ore.

» In cate zile de la nunta vom primi fotografiile?

Prelucrarea fotografiilor este un proces destul de complicat, si, ca atare ia ceva timp. Prelucrarea unui numar de 600-700 de fotografii de la o nunta dureaza intre 6 si 10 zile de lucru a 8 ore/zi. Este o etapa a muncii mele pe care prefer sa o fac fara sa ma grabesc, pentru a va oferi un set de fotografii de exceptie, asa cum v-am promis. Timpul mediu de predare a fotografiilor/albumelor foto si/sau digitale este de 6 saptamani de la eveniment. Evident exista cazuri in care le-am predat mai repede de atat (2 saptamani), dar acest lucru e in functie de incarcarea programului meu.

» Ce fel de aparatura folosesti?

Folosesc aparate si obiective de top de la Canon, care imi permit sa fotografiez cam in orice conditii si sa am rezultate predictibile. In cazul in care ceva se strica, am intotdeauna aparatura de back-up. Nu ar trebui sa va faceti griji in privinta aparaturii, la fel cum, atunci când va duceti la un mecanic cu masina nu ar trebui sa va intereseze ce fel de scule si dispozitive foloseste acesta, ci rezultatul pe care il veti obtine.

» Suntem din provincie, ne poti ajuta cu fotografia de nunta?

Sigur ca da. Ma deplasez oriunde in tara si in afara.

» Cat ne costa serviciile tale?

Pentru a avea o estimare a costurilor, consultati pagina preturi de pe site. Pentru o oferta detaliata, va rog sa ma contactati.

» Ne poti livra si imaginile brute?

Eu fotografiez numai in format RAW, dar imaginile le livrez mirilor in format JPG. De ce? Pai in primul rand vorbim de 100-150 de Gb de date, apoi pentru a vizualiza aceste imagini aveti nevoie de soft specializat, iar in al treilea si nu in ultimul rand, imaginile reprezentative sunt cele finale, editate. Frumusetea si valoarea fotografiilor de la nunta voastra e data si de editarea lor. Asa cum nu cereti videografului sa va puna la dispozitie materialul brut filmat, nu are niciun rost sa cereti fotografului acest lucru.

» Poti sa ne si filmezi nunta?

Absolut nu! Sunt fotograf, deci va pot oferi numai servicii de fotografie. Sunt prieten si colaborez cu mai multi videografi, asa ca va pot recomanda unul despre care stiu ca va poate livra un material de calitate.

» Am citit toata pagina si am alte intrebari care nu se regasesc aici.

Contactati-ma ca sa imi puteti adresa direct intrebarile.