Despre mine

Despre mine

Gabriel Darmon, fotograf de nunta București

Bine ai venit pe site-ul meu, fotonunta.info!

Aș dori să îți prezint un pic mai jos punctul meu de vedere despre ce însemnă fotograf de nunta ieftin. Citește și apoi acționează așa cum vei crede de cuviință.

Dacă iei în serios treaba asta cu angajtul unui fotograf de nuntă, ar fi foarte bine sa ții cont de tot ceea ce vei citi în rândurile de mai jos.

Când ziua cea mare se va sfârși și toate planurile tale vor fi duse la bun sfârșit de o manieră impecabilă, când oaspeții își vor croi drum către casele lor, și când tu vei fi pe drumul tău înspre hotel împreună cu jumătatea ta, nimic din tot ceea ce ai platit pentru NUNTA TA nu va mai fi vizibil, cu excepția fotografiilor și a filmării.

Dacă te uiți pe net pentru un fotograf de nuntă, asta înseamnă că ori nu cunoști nici un fotograf de evenimente, ori bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru asta nu este unul foarte generos, lucru care mă face să mă gândesc la următoarele aspecte: NUNTA TA va costa aproximativ 10,000 de euro, sau mai puțin. Și știi ce? Când noaptea se va termina, acei bani sunt duși. Uite cum:

FLORILE probabil te vor costa 400-500 de euro, asta dacă nu știi pe cineva care să îți facă un discount. Și mai știi ce? Toate florile vor fi deja ofilite în dimineața următoare. Majoritatea va sfârși în coșul de gunoi peste 2 sau 3 zile.

MUZICA, în cazul în care nu o pui tu, te ve costa undeva pe la 400-500 euro (DJ) sau 1500-3000 euro (formație). Dar ghici ce? La sfârșitul petrecerii, DJ-ul/formația va pleca și nu se va mai auzi nici un sunet din muzica de la petrecere.

Crezi că e cazul să mai vorbim și despre SALA DE RECEPȚIE, LIMUZINĂ, MÂNCARE, DECORAȚIUNI, MĂRTURII, INVITAȚII și altele? Toate astea te vor costa niște sume, dar din păcate vor fi deja istorie la ivirea zorilor!

Și ghici cu ce vei rămâne? Cu fotografiile pe care ți le-a făcut fotograful și filmarea făcută de videograf! Ești sigur/ă că vrei să fii ieftin/ă cu singurul lucru care îți va aminti de ZIUA CEA MARE?

Crezi că în 10 ani de acum încolo îți va mai păsa de mâncarea pe care au mâncat-o cei 120 de invitați în seara aceea? Crezi ca în 5 ani de acum încolo îți vei mai putea aminti muzica pe care a cantat-o formația sau a pus-o DJ-ul? Sau de luminile mov și de felul cum erau îmbrăcate scaunele de la petrecere? Chiar îți vei mai aminti tot? Poate numai o parte, sau poate nimic din toate acestea…

În afară de persoana pe care ți-ai ales-o să îți fie alături tot pentru tot restul vieții și de cele 2 verighete pe care le purtați amândoi, numai fotografiile și filmarea vor fi singurele lucruri care vor mai rămâne și prin care îți vei aminti și de restul.

Sări peste formație dacă trebuie și ia-ți un DJ! Ia-ți flori din hârtie, dacă tu crezi că e cazul! Nu invita atât de multe persoane! Adu-ți prajiturile de acasă! Dar să nu sări peste angajatul unui fotograf profesionist!

Nu crede tot ce ai citit pe net sau aiurea despre fotografiat. Nu e cum crezi tu. Apeși pe un buton și gata! S-ar putea să ai parte de surprize foarte neplăcute dacă tu crezi că e chiar așa.

Nu-l lăsa pe Unchiul Nelu sau pe Tanti Nuți să-ți facă poze! Te vei urî mai tarziu pentru asta. Să nu cazi nici în plasa fotografiatului cu telefonul. E o tâmpenie, și poate că deja știi asta. Nu alege pe cineva dintre invitați să te fotografieze cu una din acele camere de unică folosință cu film de 35 mm, vei sfârși prin a avea poze cu șiretul cuiva de la pantofi sau cu vârful nasului nepotului.

Sună un fotograf de nuntă, care să fie pasionat în legătură cu NUNTA TA cel puțin la fel de mult pe cât ești și tu!

Te măriți/însori o singura dată în viață (cel puțin așa speri, nu?). Dacă trebuie să îți vinzi inelul de logodnă, așa să fie. Îți poți lua altul mai încolo, dar ziua nunții nu o mai poți repeta.

Sper că prin ce ai citit mai sus ți-am deschis ochii. Să nu spui că nu te-am avertizat.

Ah, incă ceva: un buget decent pentru un pachet foto și video pentru NUNTA TA?

Pornește de la 700 de euro. Ia-l acum! Numai așa vei avea amintiri frumoase cu voi de la NUNTA VOASTRĂ!

Îți vei mulțumi singur/ă mai târziu.

Acum, sperând că ți-am captat atenția, te rog să citești și:

Despre mine
Este pagina în care eu mă prezint ca fotograf de nuntă și unde doresc să vă lămuresc despre cum abordez eu fotografia de nuntă (și de eveniment, în general), și anume ca un mix echilibrat de fotojurnalism și ședinte foto de tip portret.

Pentru mine, fotografia reprezintă cumva un mod de a opri a timpul. Atunci când privesc o fotografie încerc să mă transpun în locul și timpul unde aceasta a fost făcută. Fotografia este scriere cu lumină, și, ca și un scriitor, un fotograf scrie într-o imagine un anume moment, făcându-l să devină veșnic. Cred că vă pot explica: camera prinde lumina, mintea vede imaginea, iar sufletul deapănă amintiri. In acest fel, fotografiile, amintirile şi viața noastră se întrepătrund într-un anume fel. Tuturor ne face plăcere să vedem și să păstram dovezi ale unor momente deosebite, ce au avut un impact semnificativ asupra cursului existenței noastre.

De aceea, mie îmi place să surprind în fotografiile mele toate emoțiile pozitive și trăirile intense prin care trec mirii în ziua nunții și vreau să cred că peste ani, atunci când vor privi din nou fotografiile făcute de mine la nunta lor, își vor aduce aminte și de mine, cel ce i-a fotografiat în acea zi minunată din viața lor…

În prezent, mirii își doresc un fotograf de nuntă care să le surprindă evenimentul într-o manieră fotojurnalistică, cu intervenții cât mai mici în desfașurarea evenimentului. Termenul de “fotojurnalism” este folosit foarte des în legatură cu fotografia de nuntă, însă nu cu același înțeles mereu. Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acest lucru, voi încerca să vă prezint în câteva rânduri fotojurnalismul. Fotojurnalismul este un stil fotografic ce relatează un eveniment printr-o suită de imagini care, îmbinate cu etica profesională a celui din spatele camerei, îi impun acestuia să facă o relatare adevarată și imparțială a evenimentului. Așadar, abordarea fotojurnalistică presupune urmărirea firului epic al întamplarilor, fără a interveni în desfășurarea lor.

Pe de altă parte, fotografia de portret este considerată ca fiind opusă fotojurnalismului, deoarece în fotografia de portret totul este “regizat” de fotograf (decorul, poziția, luminile). Acest tip de fotografie nu redă nicidecum esența unui eveniment de o asemenea încarcare emoționala precum nunta, însa prin îmbinarea armonioasă a celor doua stiluri fotografice se pot obține rezultate spectaculoase. Eu încerc, prin munca și stilul meu de a fotografia să adopt o poziție moderată și consider că cele două stiluri se pot îmbina cu succes. Îmi face plăcere când mirii mei doresc să facem o sesiune foto de logodnă sau o sesiune foto “trash the dress”. Pe durata acestor sesiuni foto caut să surprind atitudini și poziții cât mai naturale, astfel încât fotografiile rezultate să pară că nu sunt “regizate”, să fie imagini spontane.

Nici în timpul nunții nu sunt foarte intruziv, nu intervin cu indicații decât dacă este neaparată nevoie, doar voi da mirilor câteva sugestii înainte de începerea evenimentului (să zâmbească, să fie relaxați, să se privească cu drag tot timpul, să nu fie încruntați, etc.). Prin sugestiile pe care le dau, nu încerc să transform evenimentul în conformitate cu propria mea conștiință fotografică, dar în schimb am o mare certitudine că voi livra fotografii de calitate, pe care le veți îndrăgi. În general, ca preferință, fotografiez cât de mult pot în lumină ambientală, dar dacă lumina de la fața locului nu este suficientă și/sau de calitate, voi folosi blitz-ul. Ca o concluzie, voi fi fotojurnalistul care va surprinde în imagini tot ceea ce se va petrece la nunta voastră.

Întrebări frecvente
Este o pagină în care am adunat o parte din întrebările legate de fotografia de nuntă pe care le primesc cel mai des, întrebări cărora am încercat să le răspund pe scurt, în speranța că aceste răspunsuri vă vor fi de folos.

Servicii și prețuri
Aici sunt serviciile mele foto și prețurile aferente lor.

Portofoliu
În această pagină, vă invit să vizionați câteva dintre fotografiile făcute de mine la diverse nunți. Am inclus aici fotografii din diverse momente ale desfașurării nunții (pregătiri, ceremonie religioasă, petrecere), precum și de la alte ședinte foto (ședință foto de logodna, ședință foto din ziua nunții, ședință foto trash the dress).

Contact
Este pagina care conține datele mele de contact și un formular de contact rapid.